Tips for å nå dine treningsmål

En hektisk hverdag er rushtrafikk både et stort tidsfordriv og kjedelig. Vi ønsker å mest ut av dagen og da er det leit å bruke flere timer i trafikken hver dag. Hva om du kunne bruk den samme tiden på noe effektivt? 

For å nå treningsmål eller alle andre mål handler det om å være dedikert og gjøre det som må til over tid. Vi har noen tips som gjør det lettere å følge rutiner over tid for å få raskest og best mulig resultater.

1. Skriv ned målene dine

Mål er retning du vil gå og er din GPS for oppnå endringene du ønsker. Det er viktig å skrive ned målene dine, for når humøret endres er det for å tillate å senke standarden, da også målene dine. Skriv de ned når du er i et nøytralt humør og se på målene dine daglig. 

2. Sett opp en timeplan

Sett opp en timeplan med gjøremål for dagen, sett gjerne opp denne listen ut i fra de høyest prioriterte tingene. En timeplan er anbefalt for flere grunner, du får gjort flere ting, du unngår dødtid og du får satt et system på dagen. Det er selvsagt viktig å finne en balanse, for livet skal være litt uforutsigbart. 

3. Pareto-prinsippet

For å nå målene dine er det viktig å holde seg til planen og gjøre det som har størst virkning for selve målet. Det finnes en regelen som går ut på at 80% av resultatene som oppstår, kommer fra 20% av tingene som blir gjort - Pareto-prinsippet. Poenget er at det er kun enkelte ting som faktisk får deg nærmere målet, for å bli sterkere må du trene, spise sunt og hvile nok. Er målet å bli sterkere bør du fokusere på disse tingene. 

 4. Fri gjør tiden din 

Det er mange måter å frigjøre tiden sin på. Vårt tips er å ta kollektivt, hvorfor skal du få høre snart. Kollektivtrafikk går i seg selv tregere enn å kjøre bil (som regel), men ved å sitte på bussen får du gjort to ting, kjører du bil er fokuset på å kjøre. Kjører du 30 minutter med bil hver dag, kan dette sammenlignes med 30 minutter med dødtid. Sitter du derimot på bussen i 60 minutter (samme strekning), kan du eksempelvis svare på mail, gjøre skolearbeid eller lignende. Dette frigjør deg for 60 minutter med arbeid som du ikke får gjort når du kjører bil. 

Vil du spare enda mer tid er små elektriske kjøretøy et bra alternativ til og fra buss eller tog stasjonen. En el sparkesykkel er perfekt fremkomstmiddel til trening, effektivt og beleilig alternativ for bil og perfekt til tog stasjonen. 

Oppsummering

Uansett hva du ønsker å endre er det viktig å skrive ned målene, følge en plan og eliminere tingene som ikke får deg nærmere dine mål. Samtidig er det viktig å frigjøre tiden sin, slik at man får gjort mer av de tingene som drar deg nærmere dine mål. 

Masse lykke til! 

Team Sofit.no